4 tips om thuiswerken tot een succes te maken!

0
20

Voor velen leek het wel een droom: lekker thuis werken. Iedereen dacht waarschijnlijk dat we even een paar weekjes thuis zouden gaan werken en daarna met z’n allen weer terug naar kantoor. Maar niets is minder waar we werken inmiddels 3 maanden thuis. Daarom kun je maar beter een goed ingericht thuiskantoor hebben. In deze blog deel ik hoe je dit precies kunt doen. 

Werk en thuis gescheiden houden

Dit is natuurlijk wel erg lastig aangezien je nu bijna het huis niet verlaat. Werk en thuis gescheiden houden lijkt nu bijna een onmogelijke optie. Het is zo verleidelijk om langer door te werken, onregelmatige werktijden te hebben en lekker met je laptopje op de bank te ploffen. Maar kijk hiermee uit! Als je de hele dag bezig bent met werken dan is het lastiger om tijd voor ontspanning te vinden. En dat is nou juist zo belangrijk om optimaal te blijven presteren op werk. Dus plan je werktijden in en zorg dat je daarna lekker kunt relaxen zodat werk en thuis gescheiden blijven. 

Kantoorinrichten 

Als jij thuis een ruimte over hebt die leeg is, dan is het natuurlijk ideaal om hier je thuiskantoor van te maken. Heb jij een zakelijke laptop van het bedrijf of werk je normaal op een vaste computer? Wellicht heb je thuis een computer of laptop tot beschikking maar je kunt ook vragen of je er tijdelijk eentje mag lenen van het bedrijf. Als jij een computer hebt dan kun je in ieder geval aan het werk. Maar aangezien we al zo’n lange tijd thuis zitten is een goede ergonomische stoel ook nog niet zo verkeerd. Misschien mag jij je bureaustoel van het kantoor wel meenemen of wil je zelf in eentje investeren. In ieder geval moet je voorkomen dat je een verkeerde zithouding aanneemt en daarmee blessures oploopt zoals nek, schouder en rugklachten. 

Maak een planning

Het is verleidelijk om tussendoor even een wasje te draaien, het huis te stofzuigen en misschien wel een boodschapje te doen. Zonder dat je het door hebt ben je hier gelijk weer een hoop tijd aan kwijt. Zorg er daarom voor dat je aan het begin van de week of dag een planning maakt met de dingen die je gedaan wilt krijgen. Zo houd je in ieder geval je werk op schema en kom je niet op het laatst in tijdnood. 

Kleed je aan

Zorg ervoor dat je fris en fruitig aan het werk gaat door jezelf gewoon aan te kleden. Als je normaal gesproken in de ochtend een douche neemt, een make upje op doet of je haar in model brengt doe dit nu dan ook! Zo ga je met een volle bak energie aan het werk en zal jij je niet snel futloos voelen of in een negatieve spiraal komen. 

Vorig artikel3 Tips tegen de after-zomer dip
Volgend artikelDrie tips voor vrouwen in de zakenwereld