Dit heb je nodig wanneer je jouw kantoorpand gaat verbouwen

0
30

Is het tijd om je kantoorpand te verbouwen? Is het nu de tijd omdat er relatief weinig mensen op kantoor zijn? Een kantoorpand verbouwen kan je zelf doen of uitbesteden. Wanneer je het zelf doet moet je een aantal dingen regelen en voorbereiden. In deze blog nemen we je mee in een aantal stappen die je moet doorlopen om de verbouwing van je kantoorpand soepel te laten verlopen. Begin met het idee, het ontwerp en ga vervolgens verder met het slopen en leeghalen van je kantoor.

Van idee tot ontwerp

Wanneer je van plan bent om je kantoor te verbouwen is het sim om je ideeën op papier te zetten. Schrijf in eerste instantie op wat je allemaal terug wilt laten komen in je kantoor en hoe de ruimte eruit moet zien. Vervolgens is het verstandig om een bepaalde schets/ontwerp te tekenen. Dit kan je zelf doen, maar wanneer je een volledig pand wilt inrichten kan je dit ook uitbesteden. Het is hierbij belangrijk dat je goed communiceert wat je wil en welke wensen je allemaal hebt. Zodra je jouw idee visueel hebt gemaakt is het slim om aan de slag te gaan.

Wat heb je allemaal nog nodig?

Net als bij een huis, moet bij de inrichting van een kantoor met veel factoren rekening worden gehouden. Het hangt echter allemaal af van je plan. Als het opnieuw ontwerpen van het kantoor voldoende is, kijk dan eens naar het nieuwe kantoormeubilair dat je nodig hebt. Werkplekken, bureaustoelen, bureaulampen, planten etc. Als je het vergroot, moet je wellicht ook rekening houden met wanden en plafonds, vloeren, verf, gordijnen en (geluidwerende) isolatie. Pak alle zaken netjes op in het verbouwingsplan zodat je het overzicht behoudt. Door alles op te schrijven heb je niet alleen voor jezelf een overzicht maar ook voor de mensen/partijen die meewerken aan het project. Vervolgens moet je kijken wat je nodig hebt om te beginnen met leeghalen/slopen. Ga je wanden slopen of komt er een volledig nieuwe vloer in? Dan is het slim om een afvalcontainer te huren. Een afvalcontainer huren kan gemakkelijk online. Heb je een oud pand en komt er veel puin aan te pas? Dan kan je via afval.nl puincontainer huren.

Werk met een duidelijke planning

Om kantooractiviteiten tot een minimum te beperken, is het verstandig om een ‚Äč‚Äčtijdschema op te stellen. Dit doe je (indien van toepassing) samen met de betrokken partijen. Je stemt samen de agenda en activiteiten af, en plant de einddatum als alles klaar is. Het kan natuurlijk gebeuren dat iemand ziek is of niet mee kan doen, maar het is belangrijk dat de verbouwing geen zes maanden tot een jaar blijft duren.

Vorig artikelVeilig en risicoloos een onderneming runnen!
Volgend artikelVersterk jouw online business