Drie tips voor vrouwen in de zakenwereld

0
25

De zakenwereld is over het algemeen nog steeds een mannen wereldje. De vrouw wordt vaak minder serieus genomen zonder enige reden hiervoor. Er bestaat zelfs een zogenoemde ‘loonkloof’: Een verschil in het salarissen van mannen en vrouwen, waarbij de vrouw uitgerekend wel 6% minder verdient dan de man. Veel vrouwen zijn dit zat, en ik ook! Wij willen als vrouw ook ons ‘mannetje’ staan in de zakenwereld. Gelukkig valt dit tegenwoordig aardig te bereiken, maar je kunt hier misschien wel wat tips voor gebruiken. Lees nu mijn drie tips in deze blog! 

Werken, werken en nog eens werken 

Allereerst is mijn tip, of eigenlijk is dit meer een feit, dat je bereid moet zijn om hard te werken. Als vrouw zul je nou eenmaal in dit tijdperk nog drie keer zo hard moeten werken als een man, om te komen op dezelfde positie. Maar als je dit probeert te accepteren, er niet te veel over inzit en gewoon 300% geeft, is het zeker niet onmogelijk om op dezelfde positie als een man te komen. Het enige is dat je je dus gewoon iets extra moet bewijzen! Maar daarbij wil ik ook nog als tip meegeven: Hou jezelf wel in de gaten. Je hebt er namelijk niks aan als je een stap vooruit zet maar door het harde werken een burn-out krijgt en weer drie stappen terug glijdt. Hou jezelf en je lichaam dus goed in de gaten. Zorg dat je nog genoeg vrije tijd hebt of de vrije tijd die je hebt spendeert met familie en vrienden, zodat je in ieder geval nog wat tijd hebt die je NIET aan werk besteedt. 

Straal zelfverzekerdheid uit 

Daarnaast is het belangrijk om zelfverzekerdheid uit te stralen. Mannen die zullen gegarandeerd minder snel over je heen lopen als ze zich enigszins geintimideerd voelen. Probeer dus altijd een sterke houding aan te nemen, duidelijk te spreken en je niet te laten onderbreken. Daarnaast kun je ook met je kleding je zelfverzekerdheid een boost geven. Je ziet er dan niet alleen zelfverzekerder uit naar anderen toe, maar je zult je ook zelfverzekerder voelen. Voor mooie zakenkleding kijk ik altijd even bij Meyer Mode. Zij hebben goede kwaliteit kleding waarmee je een zakelijk en sterke look kunt creëren. Ook hebben ze prachtige grote maten mode en korsetten om onder je kleding te dragen voor een extra powervrouw gevoel. 

Wees authentiek 

Tot slot is het belangrijk om altijd je unieke zelf te blijven. Jij hebt bepaalde eigenschappen die anderen misschien niet hebben en juist die maken je bijzonder. Kijk dus niet te veel naar de mensen (mannen) om je heen in topfuncties. Je kunt ze natuurlijk wel als voorbeeld nemen voor waar jij wil eindigen, maar probeer jezelf niet te vergelijken met ze. Of om zelfs hun eigenschappen of persoonlijkheid na te bootsen. Want ook jij, met je unieke eigenschappen en eigen persoonlijkheid, kunt als je jezelf blijft zo ver komen. Daarvoor hoef je niemand te immiteren!