Glas deponeren waar het hoort is beter voor de natuur

0
30
natuur

Glas, het is een afvalproduct wat helaas vaak bij het rest afval wordt gedeponeerd. Echter hebben mensen geen idee hoelang het duurt om dit te verbranden. Er zijn speciale glasbakken van de gemeente maar helaas zijn hier vaak maar 2 container van in een heel dorp te vinden. De stad gemiddeld 5 stuks. Het is dan ook het probleem dat weinig mensen zin hebben om het glas een heel stuk verder te kunnen deponeren. Vanaf mijn huis is het gemiddeld 15 minuten lopen. Ik doe het wel braaf maar mijn buurtgenoten niet. Zo hoor ik vaak gerinkel in de vuilniszakken wanneer deze naar de grondcontainer wordt gesleept. Ik besloot eens te informeren of mijn buurtgenoten interesse hebben in een gezamenlijke glasbak huren.

 

 

Posters en flyers maken

Het voelde al snel als mijn doel, eigenlijk best gek. Ik ben niet per se erg milieuvriendelijk of iets, het is denk ik meer dat ik het sjouwen ook wel een beetje zat begin te worden. Ik zocht informatie op over glasbak huren en maakte een poster en flyer met alle informatie die nodig zou zijn. Zo zou het gemiddeld maar 50 eurocent kosten per huishouden om 1 glasbak af te huren. Geen geld toch? Al snel kreeg ik de reactie dat ze pas mee willen doen wanneer iedereen mee betaald. Dit omdat een glasbak huren geld kost en de mensen die dan niet betalen ook gewoon hun glas erin kunnen deponeren. Daar hadden ze wel een punt, lijkt in mijn ogen meer een kwestie van vertrouwen maar dat terzijde.
Ik beschreef op de poster dat als je mee wilt doen dat je mij een email of een whatsapp bericht mocht sturen, met de tekst glasbak huren en adres. Al snel kreeg ik 40 mailtjes en berichtjes en kon ik een lijst maken met geïnteresseerde.

 

 

Al 70 % van de buurtbewoners doen mee

Al na een aantal dagen kwam ik door een berekening erachter dat al ruim 70 % zich had opgegeven. Ik besloot daarom ook om alvast de glasbak te huren. Voor een glasbak huren hoef je niet veel moeite te doen, gewoon op internet aanvragen. Het rekeningnummer dat ik heb gebruikt is vanuit de VVE, daar ben ik ook beheerder van. Mochten mensen dan niet de moeite doen om de 50 eurocent over te maken, ben ik in ieder geval niet verantwoordelijk. De glasbak huren lijkt mij vooralsnog een hele slimme zet voor de buurt. Ik ben benieuwd naar het resultaat over een aantal weken.

Vorig artikelSocial media formaten op een rijtje!
Volgend artikelEen pak maakt de man, maar wat maakt jouw pak?