Investeer in je bedrijfscultuur

0
17

Zodra het weer mag wil iedereen weer onderweg zijn. Mensen spreken en ontmoeten en leuke momenten creëren. Voor je bedrijf geldt dit ook. Werken op afstand zal nooit weggaan. Elkaar amper spreken omdat iedereen thuis moet werken is wel even andere koek dan een dagje thuiswerken. Daarom is het belangrijk om weer te investeren in het bedrijfsgevoel, de cultuur en andere personeelsgerelateerde zaken. Denk bijvoorbeeld aan een borrel, een uitje of een teambuildingactiviteit. Hierin is het belangrijk dat je kijkt naar de behoefte van je personeel. Hebben je werknemers behoefte aan écht iets doen of gewoon lekker relaxen, borrelen en praten met elkaar? In deze blog geven we je een aantal ideeën/inspiraties die je kan gaan doen zodra het weer mag.

Organiseer een bedrijfsborrel

Een bedrijfsborrel is altijd goed. Je kan voor je bedrijfsborrel allerlei verschillende dingen regelen. Iets wat zeker niet mag ontbreken zijn eten en drinken. Borrelhapjes en lekker drankjes zorgen voor een echt borrelsfeer. Ga bijvoorbeeld voor wat frituurhapjes of lekkere borrelplankjes. Kaas kopen doe je gemakkelijk online. Wil je nou culinair uitpakken? Neem dan een kaaspakket, waardoor je allerlei verschillende soorten kaas kan proeven tijdens de borrel! Daarnaast kan je goed uitpakken door bijvoorbeeld een leuke pubquiz te organiseren of verschillende spelletjes te gaan doen!

Organiseer een teambuilding dag

Een dag intensief werken aan teambuilding zal uiteindelijk veel opleveren. Tijdens een teambuilding dag kan je denken aan opdrachten waardoor men elkaar beter leert kennen. Dit zorgt ervoor dat je ook tijdens normale werkzaamheden elkaar beter kan inzetten. Wanneer je personeel elkaar goed kent, zal dit voor een hogere productiviteit zorgen en meer plezier op de werkvloer. Teambuilding kan op verschillende manieren gedaan worden. Denk bijvoorbeeld aan een spel of een opdracht die binnen een bepaalde tijd uitgevoerd moet worden. Iedereen zal een verschillende rol op zich nemen en samenwerken aan een goed eindresultaat. Vaak is het ook leuk om een competitie erin te verwerken zodat men ook daadwerkelijk actief wordt.

Teamuitje/weekend

Organiseer een teamuitje of weekendje weg met je bedrijf. Dit soort momenten zullen nooit vergeten worden. Een teamuitje of weekend weg zal zorgen voor nog meer verbondenheid tussen het personeel. Je leert elkaar op hele andere manieren kennen dan op de werkvloer, waardoor je ook juist de sterke en minder sterke kanten van collega’s ziet. Daarnaast zullen collega’s meer worden dan alleen maar collega’s. Vaak zullen er ook vriendschappen ontstaan, waardoor de band tussen collega’s nog sterker wordt, en waardoor de werkprestaties nog beter zullen zijn!

Vorig artikelDrie tips voor vrouwen in de zakenwereld
Volgend artikelSchoenen maken de outfit