Product Experience Management en GS1 GDSN

0
13

Heeft u een eigen onderneming? In dat geval is het altijd goed om te blijven nadenken over eventuele verbeteringen en ontwikkelingen. Zeker tegenwoordig is dit van groot belang. De concurrentie neemt steeds meer toe doordat de toetredingsbarrière tot markten zijn verlaagd door digitale ontwikkelingen. Hoe trekt u de aandacht van online shoppers? Misschien kunt u hier wel wat hulp bij gebruiken. Deze blog bespreekt hoe uw bedrijf mogelijk kan profiteren van Product Experience Management en GS1 Global Data Synchronisation Network. 

Product Experience Management

Indien we praten over Product experience management, gaat het over het standaardiseren, optimaliseren en verspreiden van product data via diverse kanalen. Het omvat diverse processen en er zijn ook verschillende tools voor nodig. Het uiteindelijke doel is om een unieke en soepel verlopende klant- en productervaring te realiseren. Dit bereikt een bedrijf wanneer het de klant van relevante en kwalitatief goede informatie kan voorzien op ieder touchpoint. In de marketing zien we een touchpoint als het moment of de locatie waar de consument en een bedrijf in aanraking komen met elkaar. Dat kan bijvoorbeeld zijn via een website of een app. 

Waarom Product Experience Management juist nu van belang is

Product Experience Management is juist nu van groot belang voor bedrijven. Dat komt doordat de snelle technologische innovaties tegenwoordig veel mogelijkheden bieden aan klanten. Online shoppers hebben steeds meer opties waar ze uit kunnen kiezen. Het aantal bedrijven dat via digitale kanalen producten en diensten aanbiedt neemt ieder jaar weer toe. Het is dan ook juist in deze tijd belangrijk dat uw bedrijf zorgt voor een optimale klant- en productervaring. 

GS1 Global Data Synchronisation Network  

Naast Product Experience Management, kan uw bedrijf ook profiteren van GS1 Global Data Synchronisation Network, ofwel GDSN. Dit is een netwerk dat men in staat stelt om op mondiaal niveau up-to-date productgegevens uit te wisselen met handelspartners. Het netwerk synchroniseert allerlei soorten data. Denk bijvoorbeeld aan etiketinformatie en digitale bestanden. Het voordeel aan GS1 Global Data Synchronisation Network is dat het netwerk de uitwisseling van data standaardiseert. Er wordt vanuit één lokale datapool informatie uitgewisseld met andere delen van de wereld. Uiteindelijk profiteren de klanten ofwel handelspartners hiervan. Dat komt doordat zij worden voorzien van actuele en betrouwbare productinformatie. Wilt u ook graag meeprofiteren van dit voordeel en zo een hogere klanttevredenheid realiseren? Meld u in dat geval dan aan bij een gecertificeerde GS1 GDSN-datapool. Op die manier zult u binnen de kortste keren al de voordelen ervan ervaren. 

Vorig artikelVersterk jouw online business
Volgend artikelOntdek de kracht van seo en linkbuilding voor je website