Veilig en risicoloos een onderneming runnen!

0
19

Een onderneming runnen is niet geheel risicoloos over het algemeen. Je begint een onderneming omdat je denkt dat je een goed businessplan hebt, een gat in de markt hebt gevonden of een nieuwe uitvinding of nieuw concept hebt ontdekt. Je start een onderneming dus vanuit het idee dat dit goed gaat werken, maar dat weet je nooit zeker. Een risicovolle stap is het dus zeker! Daarom is het wel fijn als je verder de risico’s op het gebied van veiligheid zo veel mogelijk hebt ingeperkt. Maar wat moet je doen om dit te bereiken? Daar heb ik een aantal tips voor! Lees nu mijn tips om de basisaspecten voor een veilig en risicoloos een onderneming runnen voor elkaar te krijgen. 

Tip 1: beveilig je onderneming 

Allereerst is het belangrijk voor jezelf en voor je werknemers om je onderneming goed te beveiligen. Dit kun je allereerst doen door de juiste camera beveiliging aan te schaffen voor je kantoor of bedrijfspand. Op die manier worden inbrekers afgeschrikt en als er toch wordt ingebroken, dan kun je de dader gemakkelijk opsporen en voor de rechter krijgen. Daarnaast geeft het natuurlijk een fijn gevoel voor je werknemers als hier over nagedacht is. Ook als je je onderneming vanuit huis runt, is het belangrijk dat je je woning goed beveiligt. Misschien ligt er namelijk wel kostbare spullen of vertrouwelijke informatie van je onderneming binnen! Bij camerabeveiliging.nl kun je goede camera beveiliging thuis aanschaffen. De mensen van deze webshop informeren je en zorgen dat je de perfecte soort beveiliging hebt voor het doel dat je wil bereiken. 

Tip 2: zorg voor de juiste verzekeringen 

Daarnaast is het belangrijk dat als je een eigen onderneming hebt, je ook zorgt voor de juiste verzekeringen. Dit is niet alleen om schade of diefstal van je spullen te beschermen en zorgen dat je hier vergoeding voor kunt terug krijgen, maar ook voor bijvoorbeeld werkongevallen. Je behoort voor je werknemers namelijk een werknemersverzekering te hebben zodat als zij ten val komen of een ander soort ongeluk gebeurt, de kosten van bijvoorbeeld de dokter, het ziekenhuis en de fysiotherapeut vergoedt worden. Als je dit niet goed hebt geregeld kun je zelfs fiks in de problemen komen en dit soort rechtszaken zijn echt niet fraai. Zorg dus dat je dit goed geregeld hebt! En natuurlijk een verzekering voor de ‘gewone’ schade is ook wel fijn voor jezelf ;). 

Tip 3: privacy 

Tot slot is het tegenwoordig enorm belangrijk om alles omtrent privacy goed op orde te hebben. Sinds 2018 is namelijk de Algemene Verordening Gegevensbescherming ingevoerd; een privacywetgeving die in de gehele EU geldt. Hier komt veel bij kijken dat je op orde moet hebben omtrent privacy, zoals dat elke werknemer enkel de benodigde informatie mag inzien en gebruiken, dat gegevens maar voor een beperkte tijd bewaard mogen worden, enzovoort. Maar buiten deze wetgeving is het natuurlijk ook belangrijk dat als je informatie van klanten en werknemers hebt, deze niet zomaar op straat komt te liggen. Zorg dus dat je een goed beveiligingssysteem hebt en de wachtwoorden van jou en je werknemers niet te makkelijk zijn. Ook is het belangrijk om deze wachtwoorden regelmatig te wijzigen!

Vorig artikelSchoenen maken de outfit
Volgend artikelDit heb je nodig wanneer je jouw kantoorpand gaat verbouwen